WELKOM OP DE NIEUWSBLOG VAN JAKO

26.06.2021

Een ode aan de heimat, geschiedenis en duurzaamheid

JAKO en VfB Stuttgart brengen de geschiedenis van VfB in een nieuw shirt naar het veld.
Een ode aan de heimat, geschiedenis en duurzaamheid
JAKO en VfB Stuttgart restylen de geschiedenis van VfB en tonen dit op het veld. De rode Brustring op een witte achtergrond valt in het seizoen 2021/22 iets smaller uit dan in het vorige seizoen en de Mercedes-ster steekt buiten de bovenrand van de Brustring uit. Het shirt grijpt daarmee terug naar de stijl van de historische VfB-wedstrijdtenues uit de jaren '80 en '90.

De zwarte accenten boven en onder de Brustring zijn een verwijzing naar de heimat en geschiedenis van VfB. Ze worden visueel doorgetrokken door het patroon op de mouwafsluitingen en moeten herinneren aan de banderollen (spreukbanden) van het Württembergse wapenschild uit het begin van de 19e eeuw. Wat toen op de banderollen stond, prijkt nu opnieuw op de binnenkant van de kraag van het shirt: "furchtlos und treu" ("onverschrokken en trouw").

Even sterk als hun bewustzijn van de Württembergse identiteit, is het engagement van JAKO en VfB om te streven naar een duurzame toekomst. Na het groene Away-shirt van het vorige seizoen is ook het nieuwe Home-shirt, net als alle VfB-shirts die nog zullen volgen, gemaakt van 100% gerecycled polyester.  

Tobias Röschl, Sales & Marketing-directeur bij JAKO: "Samen met VfB Stuttgart hebben we een design gecreëerd dat traditionele en moderne elementen verenigt. Door de grafische details te baseren op het wapenschild van Württemberg, willen we duidelijk tonen hoe nauw we met onze geboortestreek verbonden zijn. Door de shirts van gerecycled materiaal te maken, geven we tegelijk nogmaals het goede voorbeeld op het gebied van duurzaamheid en zuinig omgaan met grondstoffen".

VfB-technisch directeur Thomas Hitzlsperger: "Dankzij het dynamische ontwerp past ons nieuwe Home-shirt perfect bij ons jonge en aanvallend ingestelde team. De prima samenwerking met de Mercedes-Benz Bank en JAKO vormt de basis voor zulke hoogwaardige shirts boordevol traditie. We kijken erg uit naar de eerste wedstrijd in onze nieuwe outfits en hopen dat veel fans er live bij kunnen zijn in de Mercedes-Benz Arena".

Het nieuwe shirt is vanaf nu beschikbaar in de maten 116-5XL en 34-44 op www.jako.be/nl/ of www.jakosport.nl/nl/ en in de Onlineshop van VfB.